Glasvezel voor inwoners & bedrijven in de Gemeente Ridderkerk; supersnel internet voor iedereen! 

We netflixen, youtuben en fortniten met het hele gezin. Daardoor gebruiken we meer data en willen we vertrouwen op een steeds betere infrastructuur. De oplossing is de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk, waardoor we nog sneller kunnen internetten. Netflixen, youtuben en ook nog eens razendsnel een 4K-video uploaden is daardoor over een paar jaar heel gewoon. 

Daarom gaat L2Fiber in gemeente Ridderkerk supersnel internet aanbieden. Waar normaal de kosten van zo’n aansluiting al snel oplopen tot 500 euro, biedt L2Fiber dit nu gratis aan voor alle bewoners van gemeente Ridderkerk.

Wanneer je als inwoner of bedrijf een abonnement met glasvezelverbinding afsluit, kan je er gebruik van maken. Het goedkoopste internet-only abonnement bij één van de providers op het L2Fiber-netwerk kost € 39,95 per maand (incl. btw) met 500 MB. Een internet- en tv-abonnement start al met een bedrag van € 54,95 per maand (incl. btw) met 500 MB. Een zakelijk internetabonnement is er al voor € 99,- per maand (excl. btw).

Open netwerk; keuzevrijheid voor inwoners 

Het glasvezelnetwerk van L2Fiber is een zogenoemd ‘open netwerk’. Internetproviders kunnen zich aansluiten op het glasvezelnetwerk van L2Fiber en bieden abonnementen aan voor bewoners. In gemeente Ridderkerk is er hiervoor een ruime keuze van zes providers via het glasvezelnetwerk, dus als bewoner of bedrijf heb je voldoende mogelijkheden om te switchen. Zit je nu al bij één van die zes providers, dan hoef je niet eens te veranderen. Wil je in de toekomst wel overstappen naar internet (en/of tv) via het snelle glasvezelnetwerk, maar wil je nog niet switchen, dan ben je in ieder geval al aangesloten op het snelle netwerk van L2Fiber. 

Voorbereid op de toekomst; digitale veiligheid voorop 

L2Fiber is onderscheidend omdat er ook extra diensten kunnen worden aangesloten via gescheiden netwerken. Denk hierbij aan het uitwisselen van medische gegevens die je liever niet deelt via het gewone internet. Voor diensten als E-health zijn er aparte poorten op de modem die via een veilig eigen netwerk informatie wisselen, want in een tijd waarin de maatschappij snel vergrijst wordt deze manier van gezondheidszorg steeds belangrijker. Natuurlijk kan ook een eigen bedrijfsnetwerk makkelijk op deze veilige manier worden aangesloten.

E-health op een veilige manier; onze verantwoordelijkheid naar de vergrijzende maatschappij 

“De meeste netwerken zijn ‘s nacht offline, omdat ze dan worden onderhouden,” zegt eigenaar en medeoprichter Oscar Kuiper van L2Fiber. “Als jouw hartmonitor aan het internet is verbonden, dan wil je niet dat er tussen middernacht en 04.00 uur ‘s ochtends geen verbinding is. Dat kan levensgevaarlijk zijn.” Want volgens Kuiper hebben diensten voor gezondheid, geld, veiligheid of andere belangrijke data een uiterst veilige en betrouwbare verbinding nodig. “Daarom bieden providers de mogelijkheid aan om ook diensten af te nemen die losstaan van het internet. Wel zo veilig en geruststellend voor iedereen.”

Centrum & Donkersloot; startpunten voor Glasvezel Ridderkerk 

L2Fiber start op 11 november rond het Centrum in Ridderkerk met zogenoemde woningchecks. Bewoners van die gebieden ontvangen een brief waarmee ze zich online kunnen aanmelden voor een afspraak. Ook loopt er een team in de wijk om de woningchecks te realiseren en vragen te beantwoorden. Wanneer de checks zijn uitgevoerd, wordt er gestart met graven. Zodra dit gebeurt, ontvangen bewoners hierover weer een brief.

Ook bedrijfsterrein Donkersloot staat hoog op de lijst van L2Fiber. Op 8 november is er een ondernemerslunch waarbij L2Fiber een presentatie geeft aan ondernemers in Ridderkerk. 

Steun van gemeente Ridderkerk

Gemeente Ridderkerk steunt het project, omdat zij gelooft dat een snelle glasvezelverbinding een positieve bijdrage levert aan het leefcomfort van bewoners en ondernemers. De gemeente zet zich daarom ook in om het project ‘Glasvezel Ridderkerk’ tot een succes te maken voor alle betrokkenen. Wethouder Marten Japenga opent het project met een officiële kick-off in het gemeentehuis. 

Meer informatie is te vinden op www.L2Fiber.nl/Ridderkerk