Over ons

Wat doet L2Fiber Ridderkerk & Barendrecht?

Een glasvezelnetwerk voor de hele stad. Dat is de ambitie van L2Fiber. Wat er nu ligt kun je vergelijken met een landweggetje. Wat wij bouwen is een verkeersader met zes rijstroken heen en zes rijstroken terug. Alles gaat supersnel. Maar ook open en eerlijk, want het netwerk is onder dezelfde voorwaarden toegankelijk voor alle dienstenaanbieders. Wat dat voor jou betekent? Bijvoorbeeld een hele grote keuzevrijheid qua internet, telefonie en televisie.

Slim én milieuvriendelijk

Een ander type dienst kan bestaan uit slimme vuilnisbakken die zelf aangeven wanneer ze geleegd moeten worden. Smart traffic tijdens evenementen om de verkeerscirculatie te optimaliseren. Of hartbewaking op afstand met sensoren. Allemaal zeer veilig aangezien. Groot voordeel is ook dat veel meer mensen voortaan probleemloos vanuit huis kunnen werken. Dat maakt de stad een stuk leefbaarder.

Eigenlijk zeggen we tegen iedereen: kom maar op met die innovatie. Ontwikkel een interessante dienst voor bedrijf of particulier. Dan garanderen wij het transport. Zo wordt de stad slimmer en slimmer. Totdat we vooroplopen in Europa en zelfs in de wereld als het gaat om connectiviteit. Wat helemaal mooi is: ons glasvezelnetwerk functioneert CO₂-neutraal. Glasvezel kost sowieso 80% minder energie dan het oude koperen netwerk. Voor de overige 20% gebruiken we groene energie.

De aanleg is gratis

Het glasvezelnetwerk moet nog worden aangelegd. L2Fiber gaat dat doen – en betalen. Enige dat jij hoeft te doen is je deur te openen onze aannemer. Die komt eerst graag even langs om jouw woning te checken, om enkele weken later de fysieke huisaansluiting te realiseren in je meterkast. Dus heb je interesse in glasvezel? Zet dan ook jouw deur open naar de toekomst!

L2Fiber is een initiatief van Oscar Kuiper en Henk Hoven. Gesteund door grote investeerders gebruiken ze hun ruime ervaring om woningen in Ridderkerk en Barendrecht te ‘verglazen’. Heldere taal richting providers en hun consumenten. De tijd dat de telecommarkt een gesloten bedoening was, is voorbij. L2Fiber Ridderkerk en Barendrecht zet de deur naar de toekomst wagenwijd open.

Waarom glasvezel?

Super Snel internet

Via glasvezel kun je supersnel internetten. Namelijk met tot wel 1000 Mbit/s. Bovendien gaat uploaden van bestanden in hetzelfde razende tempo als downloaden. Ander pluspunt van zo’n grote capaciteit: meerdere mensen kunnen met meerdere apparaten tegelijk online zijn. Dit heeft geen enkele invloed op de snelheid.

Voordeliger

Met een glasvezelaansluiting bereik je snelheden die kunnen oplopen tot wel 1000 Mbit/s. De snelheden in de oude abonnementen verbleken daarbij. Als je dan kijkt naar wat je per maand gaat betalen, dan is de conclusie duidelijk: een glasvezelabonnement is in verhouding voordeliger dan wat je nu hebt.

Gratis aansluiting

De aanleg van het glasvezelnetwerk is voor jou gratis. Voor ons niet: samen met onze investeerders nemen wij de totale financiering van de bouw voor onze rekening. Zelfs de aansluiting in de meterkast kost je niks. Waar je eventueel wel voor gaat betalen, is een glasvezelabonnement bij een van de dienstenaanbieders van internet, televisie en telefonie. Wil je dat later pas? Prima.

CO₂-neutraal netwerk

Het transporteren van diensten met glasvezel is veel milieuvriendelijker dan met het oude koperen netwerk. Het kost maar liefst 80% minder energie. Voor de overige 20% gebruikt L2Fiber groene energie en daarmee is het netwerk CO₂-neutraal. Dat betekent dat de CO₂-uitstoot maximaal nu

Veel meer keuze

Het glasvezelnetwerk van L2Fiber Ridderkerk en Barendrecht staat onder dezelfde voorwaarden open voor alle aanbieders van diensten via glasvezel. Het is afgelopen met het monopolie van de kabelaars. Belangrijk voordeel voor jou is dat je nu veel meer keus hebt dan vroeger.

Ook TV via bestaand kabels

Het is een beetje afhankelijk van de dienstenaanbieder die je kiest, maar over het algemeen kun je met glasvezel ook gewoon televisie blijven kijken via de bestaande bekabeling. Lekker makkelijk natuurlijk: hoef je geen kabels te vervangen. Je hebt dus het beste van twee werelden.